Om kreditresultater

Om kreditresultater

Personlige lån kan også få en dårlig rating, hvis de ikke er betalt ud hurtigt eller pådrage sig et alt for højt beløb i renter. Banker og långivere typisk vurdere kreditrisikoen for låntagere, der tager ud personlige lån ved at undersøge mængden af gæld, hvor lang tid det tager at betale det tilbage, kredit historie, og sikkerhedsstillelse til at tilbagebetale lånet i tilfælde af misligholdelse. Uanset om du modtager lånet eller ej, vil en långiver vurdere den involverede risiko og opkræve en højere sats for at dække hans eller hendes risiko. En anden risiko, at en långiver tager, er at udstede et kreditkort til en låntager, der er mindre end kreditværdig. Hvis en låntagers betalingshistorik er plettet, kan kviklånsudbyderen opkræve en højere ÅOP til at dække hans eller hendes risiko.

Kreditvurderinger bruges af kreditkortselskaber, bilforhandlere, udlejere, forsikringsselskaber og andre virksomheder, der leverer tjenester og varer for at bestemme den risiko, der er forbundet med at yde kredit til kunder. De bruger en persons kreditværdighed til at bestemme sandsynligheden for, at kreditkortindehaveren betaler kreditkortforpligtelsen. En person har tilladelse til at anmode om en gratis kredit rapport fra hver af de kredit-bureauer hvert år uden beregning. Kreditrapporten er et dokument, der indeholder oplysninger om indehaverens kreditkonti og kreditposteringer. Kreditrapporten indeholder en persons kreditscore, som er et numerisk udtryk baseret på kreditrapporten, der illustrerer den pågældende persons kreditværdighed.

Hvordan fungerer kreditresultater og kreditvurderinger?

Kreditresultater og kreditvurderinger beregnes individuelt for hver enkelt person, der får en kreditrapport. Oplysningerne i hver kreditrapport bruges til at bestemme en persons kreditscore. Kreditscorerne ligger typisk mellem 300 og 850 med 300 de laveste og 850 de højeste. Ved fastsættelsen af kreditresultater bestemmes en kreditvurdering baseret på tidligere kredittransaktioner, hurtige betalinger og oplysninger om kreditoplysninger. Der er flere faktorer, der tages i betragtning ved fastsættelsen af en kredit score, herunder mængden af kredit i øjeblikket forlænget, længden af kredithistorikken, betalingshistorik, og de typer af kredit, der anvendes. Mens kredit score bruges af de fleste kreditorer, kan de også bruges af offentlige myndigheder, der typisk evaluerer en persons kreditværdighed for beskæftigelse, leje en lejlighed, eller udlån til et medlem af familien. Kreditkortselskaber bruger også kredit score til at bedømme risikoen for at låne penge til visse personer og til at bestemme en persons kreditmaksimum.

super-admin

Lukket for kommentarer.